+34 952 58 57 21

 

Årlige ejendomsskat
(Impuesto sobre Bienes Inmuebles, IBI)
Denne afgift er meget lig den lokale satser eller samfund afgift, du betaler til de lokale myndigheder i dit hjemland. Alle ejere, både indenlandske og udenlandske, er nødt til at betale skat årligt til den lokale administration, som dækker det område, hvor ejendommen er beliggende. Afgiften kan blive betalt af stående ordre fra din spanske bank konto og dette er sandsynligvis det mest bekvemme metode, hvis du er en ikke-hjemmehørende siden sen betaling vil resultere i tillægsgebyrer blive tilføjet til din regning.
Det afgiftsbeløb, du er ansvarlig for, er beregnet ved at henvise til den officielle værdiansættelse (valor catastral) registreres af den matrikeldokumenter (Catastro) som normalt er lavere end den reelle markedsværdi. Andre faktorer såsom beliggenhed, størrelse eller art af din ejendom kan også tages i betragtning. Da dette er en kommunal skat, varierer fra sted til sted; en typisk lokal myndighed, der i øjeblikket afgifter ca 0,70% af den registrerede værdi pr.

Din lokale rådhus vil give dig en kvittering for at vise, at afgiften er betalt. Denne modtagelse er meget vigtigt, når det kommer til at sælge din ejendom, fordi den viser ejendommens referencenummeret for matrikeldokumenter (Referencia Catastral), og at afgiften er betalt op til dato.

3. Dårligt Collection Skat
(Tasa de recogida y Tratamiento de Basura)

Denne afgift er betalt til din lokale myndighed til at dække udgifter til skrald indsamling og bortskaffelse. Det er betalt to gange om året, og det er tilrådeligt for ikke-residenter til arrangere betaling fra stående ordre fra en spansk bankkonto.
Hvis din ejendom er nybyggede dit lokale rådhus, kan ikke umiddelbart fakturerer dig for skat. Sommetider kan det tage op til et år for dem at sende dig anmeldelse, på hvilket tidspunkt de vil tilbagevirkende din betaling til den oprindelige købsdato.